EVPA

EVPA

EVPA

EVPA before workspace redesign by Space Refinery EVPA after workspace redesign by Space Refinery

 

Wie is EVPA?

De non-profitorganisatie European Venture Philanthropy Association (EVPA) in Brussel maakt venture-filantropie en maatschappelijke investeringen in Europa en over de hele wereld mogelijk. De organisatie brengt een levendige community van investeerders en subsidieverstrekkers samen. Zo kunnen alle partijen van elkaar leren tijdens hun zoektocht naar een diepere sociale impact.

De uitdaging

Het team van EVPA had nood aan een ruimte waarin ze konden groeien en hun maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid konden ontplooien. Bovendien hadden ze vergader- en telefoonruimtes nodig, zodat ze nog efficiënter konden werken. Niet onbelangrijk: ze delen hun kantoorruimte met een zusterbedrijf. We moesten dus met beide teams rekening houden.

Het resultaat

Met de natuur als sterke inspiratiebron staat er centraal in de boardroom een fantastische tafel in Franse eik, gemaakt door een lokale vakman. De blauwe stoelen zijn een verwijzing naar het logo van EVPA. De vele planten en plantendessins trekken op hun beurt de ruimte open en scheppen een lichte sfeer.

Net als de meeste bedrijven had EVPA ook een ‘stille ruimte’ nodig. Deze doet denken aan een bibliotheek. Bellen is er verboden, en dus kunnen de medewerkers er perfect in stilte werken. Maar we wilden de ruimte niet helemaal afsluiten. Daarom hebben we geopteerd voor enkele ramen met zicht op de open werkruimte.

De tafels in de vergaderruimte zijn op maat gemaakt door de vakman die ook de tafel voor de boardroom maakte. Het ronde design moet de samenwerking en teamgeest bevorderen. In beide ruimtes sluiten de lichtgrijze accentmuren mooi aan op het natuurlijke thema.

Een goede ergonomie is belangrijk. Dé oplossing? Bureautafels die in hoogte verstelbaar zijn. Dankzij deze gemotoriseerde tafels kunnen de medewerkers van EVPA gemakkelijk afwisselen tussen zitten en staan. De geluidsabsorberende panelen zorgen bovendien voor een nog betere akoestiek in deze grote open ruimte.

De houten scheidingswanden op maat werken het biofilische natuurthema verder af. Ze bieden privacy, maar laten het licht mooi door.

© foto’s van Jonathan Ortegat – Playful Studio

Gelijkaardige projecten