IPEC Europe

IPEC Europe

IPEC Europe

IPEC Europe before workspace redesign by Space Refinery

Space Refinery workspace design and build for IPEC Europe

Wie is IPEC Europe?

International Pharmaceutical Excipients Council (IPEC) Europe heeft één duidelijke missie: kwalitatieve excipiënten voor geneesmiddelen. De organisatie bevordert uniforme richtlijnen om gepaste kwaliteits- en functionaliteitsnormen op te stellen met het oog op een betere veiligheid voor de patiënt. Zo brengt IPEC Europe de fabrikanten, verdelers en gebruikers van farmaceutische excipiënten samen, zodat ze hun ervaringen en kennis kunnen delen.

De uitdaging

De nieuwe ruimte van IPEC Europe was leeg. Er stond slechts één muur waarachter een vergaderruimte schuilging en de keuken was klein en volledig ingesloten. Onze opdracht? De ruimte transformeren en slim inrichten. Daarnaast moesten we de kleuren en de algemene sfeer van de nieuwe huisstijl integreren.

IPEC Europe wou een boardroom voor 16 mensen, een afgesloten kantoor voor de CEO, een kleine telefoon- en overlegruimte, een verpakkingszone en een lounge voor de bezoekers. Tot slot moest de keuken groot genoeg zijn voor het volledige team. En dit alles op 140 m².

Het resultaat

Het design bevat veel glas en doorkijkelementen, zodat de hele ruimte profiteert van de natuurlijke lichtinval. Het hout en de planten creëren een warm thuisgevoel. Zo heerst er een rustige en warme werksfeer, zoals IPEC Europe had gevraagd.

In deze kleine vergaderruimte kunnen de teamleden overleggen en bellen, zonder hun andere medewerkers te storen. Hét centrale element is de accentmuur in het IPEC-groen. We hebben ook privacystickers met de pictogrammen van de nieuwe branding ontworpen om deze ruimte van de rest af te scheiden.

Alle andere elementen zijn eenvoudig. Kijk bijvoorbeeld naar deze minimalistische hanglamp met een subtiel kleurcontrast. Hierdoor oogt de ruimte rustig en leent ze zich perfect voor een klein overlegmoment.

De open werkruimte is onderverdeeld met houten panelen op maat. Ze combineren alle voordelen van een houten paneel (privacy, natuurlijke lichtinval en warmte van de natuurlijke materialen) met een apart V-vormig patroon.

Alle bureautafels zijn in hoogte verstelbaar met een gemotoriseerd systeem. Via een app kunnen de medewerkers twee voorkeurhoogtes instellen (voor zitten en staan). Bovendien herinnert de app hen er regelmatig aan om van positie te veranderen, wat hun gezondheid en productiviteit ten goede komt.

De CEO wou ook een informele ruimte in haar eigen kantoor voor geïmproviseerde meetings met haar team. Met het oog hierop werkten we met gezellige loungemeubels, kunstwerken en planten. De accentmuur past niet alleen in de huisstijl, maar heeft ook een positief effect.

De bestaande ingesloten keuken kreeg een grondige make-over. We hebben de ruimte opengetrokken en omgetoverd tot een open keuken/café waar het hele team samen kan lunchen. Het is ook een fantastische aanvulling op de boardroom voor een koffiepauze en snelle brainstormsessies rond het prachtige glazen bord.

De boardroom is geschikt voor workshops, kleinere vergaderingen en bestuursactiviteiten dankzij de aparte klaptafels op wieltjes en stapelbare stoelen. De stekkersystemen aan het plafond voorkomen een wirwar van kabels op de grond. Het resultaat? De medewerkers hebben altijd een praktische en elegante oplossing voor hun elektrische apparaten, ongeacht de opstelling van de ruimte.

© foto’s van Thomas Noceto – Playful Studio

Gelijkaardige projecten