Peter Lily & Manistal Coworking

Peter Lily & Manistal Coworking

Peter Lily & Manistal Coworking

Wie zijn Peter Lily en Manistal Coworking?

Peter Lily en Manistal Coworking zijn allebei in Brussel gevestigd. Peter Lily verzorgt hr-diensten. Manistal is een gezellige coworking space.

De uitdaging

Toen eigenares Marjolaine ons voor het eerst contacteerde, vatte ze al haar verwachtingen in één woord samen: Meraki.

Meraki is een modern Grieks woord dat verwijst naar een activiteit waar iemand zich met zijn hele ziel, vol creativiteit of liefde aan overgeeft. Ze wilde dus een werkomgeving waarin de mensen een stukje van zichzelf kunnen geven bij alles wat ze doen.

Toen Peter Lily eindelijk een kantoor vond dat aan hun behoeften voldeed, bleek de ruimte veel te groot voor hun bedrijf alleen. En toen besloot Marjolaine om Manistal op te richten en de ruimte volledig te benutten.

Peter Lily nam vervolgens contact op met Space Refinery. De opdracht? Een uitnodigend kantoor met de kernwaarden van meraki.

Het resultaat

Het doel was een inspirerende en uitnodigende open ruimte die baadt in natuurlijk licht. Bovendien moest er een aangename sfeer hangen, zodat de mensen gemotiveerd zijn om hun beste beentje voor te zetten.

De eetruimte werd omgevormd tot een plek die de volledige community met elkaar verbindt. Peter Lily wilde namelijk dat ook hun collega’s van Manistal zich hier thuis voelen, zodat ze als één familie kunnen ontspannen en eten. De ruimte is zodanig ingericht dat er veel natuurlijk licht binnenvalt. Accenten zijn de op maat gemaakte bank die de volledige muur beslaat, een gerecycleerde, handgemaakte eiken tafel en verschillende stijlvolle hanglampen.

Het kantoor moest open en uitnodigend aanvoelen zodra je uit de lift stapt. De ingang tot het kantoor is namelijk een belangrijk ontmoetingspunt waar Peter Lily en Manistal samenkomen. In deze functionele kantoorruimte hebben we dan ook een vergaderzaal en een lounge ingericht.

Vergaderzalen zijn belangrijk voor Peter Lily. Als hr-bureau hecht het bedrijf dan ook veel belang aan privacy bij vergaderingen. Daarom hebben we de vergaderzalen eenvoudig ingericht en hebben we slim gebruikgemaakt van de overvloed aan natuurlijk licht. Met het groen hebben we dan weer een vleugje natuur in huis gehaald. Dit contrasteert trouwens mooi met de witte achtergrond.

De eetruimte moest in de eerste plaats multifunctioneel zijn. De ruimte nodigt uit tot een ontspannend kopje koffie of een aanstekelijk spelletje tafelvoetbal. U kunt er ook werken, lunchen, genieten van het uitzicht op de Louizalaan of, als u laat werkt, kijken naar een prachtige zonsondergang.

Gelijkaardige projecten