PYCOGROUP

PYCOGROUP

PYCOGROUP

PYCOGROUP workspace design by Space Refinery

PYCOGROUP workspace design by Space Refinery

Wie is PYCOGROUP?

PYCOGROUP specialiseert zich in digitale consulting en softwareontwikkeling. Het Belgische bedrijf uit Brussel telt negen kantoren op vier verschillende continenten. Ze helpen bedrijven om betere digitale teams samen te stellen en oplossingen te ontwikkelen.

De uitdaging

Het Belgische team van PYCOGROUP startte oorspronkelijk in een coworking space in dezelfde straat als hun nieuwe kantoor. En hoewel het team coworking wel fijn vond, vonden ze de ruimte iets te druk en te onpersoonlijk. Al snel beseften ze dat ze een grotere kantoorruimte nodig hadden om te groeien.

Als een dynamisch en jong bedrijf was PYCOGROUP in de eerste plaats op zoek naar een kantoor waar ze ongestoord konden telefoneren, samenwerken, ontspannen en koken. Hun consultants moeten zich er thuis voelen.

PYCOGROUP had drie grote verzoeken voor dit project:

  • een ruimte die past bij de bedrijfscultuur en die ook uitstraalt;
  • drie aparte zones voor de financiële afdeling, voor het verkoopteam en voor hun recruiters;
  • een grote keuken waar het team kon samenkomen, samenwerken en ontspannen.

Het resultaat

We hebben het blauw van PYCOGROUP’s logo gecombineerd met warme tinten om een uitnodigende omgeving te creëren. Via geometrische vormen hebben we het ontwerp een extra, meer geraffineerde textuur gegeven. Een laag die ook subtiel verwijst naar het ontstaan van het bedrijf.

Voor de keukenruimte hebben we gewerkt rond het idee van samenwerking. Het team wilde een open ruimte die warm en uitnodigend aanvoelde. Hiervoor hebben we natuurlijke materialen zoals hout en metaal gebruikt om een gezellige sfeer op te wekken. Met de hulp van professionele vakmannen hebben we bovendien op maat gemaakte meubels ontworpen, zoals de boekenkast die de ruimte in twee opdeelt.

PYCOGROUP wilde de ruimte in verschillende delen opsplitsen. De vergaderzaal op de tiende verdieping biedt een prachtig uitzicht over de rand van Brussel. Het eenvoudige en luchtige interieur straalt de speelse en moderne persoonlijkheid van het bedrijf uit.

Met de glazen wand wilden we de zichtbaarheid van de ruimte vergroten en meer natuurlijk zonlicht binnenlaten.

PYCOGROUP wilde strategisch gebruikmaken van kleuren in hun kantoor. De vormen en patronen op de getextureerde Orac-muur waren dan ook dé kers op de taart.

Het resultaat? Een sterk interieurstatement dankzij de krachtige geometrische vormen en patronen en de levendige kleurcontrasten.

We hebben een houten kast op maat laten maken door een lokale houtbewerker om de overgang van inkomhal naar kantoorruimte extra te benadrukken. Deze multifunctionele boekenkast biedt voldoende opbergruimte, deelt de ruimte in zonder het licht tegen te houden en bouwt verder op de geometrische patronen die ook elders in het kantoor terugkomen.

De kast is bovendien de ideale thuis voor heel wat planten en voegt daarmee een kleurrijke toets aan het interieur toe.

Samenwerking is een essentiële pijler binnen PYCOGROUP’s identiteit. De keuken werd dan ook ingericht als een ruimte waarin het team kan koken, gezellig kan babbelen en tot rust kan komen bij een warm kopje koffie.

De grote tafel en het rasterwerk erboven werden door een lokale houtbewerker gemaakt met natuurlijke materialen zoals metaal en hout. Het volledige interieur schept een ontzettend uitnodigende sfeer die wordt versterkt door de natuurlijke kleuren, materialen en gezellige inrichting.

Deze ruimte sluit naadloos aan bij het merk en combineert de kleuren van PYCOGROUP met geometrische vormen. Het kleurenpalet is opgebouwd uit donkere kleuren, zoals blauw, die contrasteren met lichtere wittinten.

Afhankelijk van de invalshoek brengt de ruimte heel wat verschillende indrukken over. De inrichting is erg dynamisch, en net dat maakt het kantoor zo uniek. Wij vonden dit de beste manier om de jeugdige energie van een digitaal bedrijf als PYCOGROUP weer te geven.

 

Gelijkaardige projecten