Ubeeqo

Ubeeqo

 

Ubeeqo

 

Wie is Ubeeqo?

Ubeeqo is een dienst voor autodelen die particulieren helpt om sneller, gemakkelijker en zo goedkoop mogelijk te reizen.

De uitdaging

Ubeeqo had zijn stekje in een coworking space, maar vond het nu tijd om naar een eigen kantoor te verhuizen. Ze waren op zoek naar een funky, leuke en creatieve werkomgeving. Maar het kantoor dat ze uiteindelijk huurden, was een traditionele kantoorruimte. Het plafond was een systeemplafond met vierkante tl-lampen en de vloer was bedekt met tapijt.

Onze uitdaging bestond er dus in om van deze incompatibele ruimte een werkplek te maken die naadloos aansluit bij Ubeeqo’s ideaalbeeld.

Het resultaat

Ubeeqo gelooft in duurzaamheid en privacy. Hun team bestaat uit ontwikkelaars en klantverantwoordelijken. En terwijl de ontwikkelaars stilte nodig hebben om geconcentreerd te programmeren, zijn de klantverantwoordelijken voortdurend aan de telefoon. Daarom hebben we een afgesloten ruimte voor de klantenverantwoordelijken voorzien. We hebben hiervoor gerecycleerd hout en glas gebruikt.

Wie houdt er niet van hanglampen? Wij in elk geval wel, zeker als we daarmee de tl-lampen kunnen vervangen. De hanglampen voegen extra kleur en pit aan de ruimte toe. Ideaal voor een warme sfeer.

Ubeeqo zet zich in voor de deeleconomie en dus hechten ze heel veel belang aan het principe ‘gemeenschap’. Deze ruimte ligt in het hartje van het kantoor. Aan beide kanten van de tafel zien we de werkplekken, die uitkijken op de gemeenschappelijke ruimte. De grote tafel in het midden symboliseert de deelcultuur en is de ideale plek voor vergaderingen, flexwerk en feestelijkheden.

Ubeeqo wilde ook een aparte ruimte waarin hun teamleden konden bellen. We hebben enkele artistieke toetsen toegevoegd door de gerecycleerde deuren, die we bij een tweedehandszaak hebben gekocht, te beschilderen.

Deze ruimte stond vroeger leeg. Wij daarentegen hebben er meteen een multifunctionele keuken, eetruimte en vergaderzaal van gemaakt. Met hanglampen en een gerecycleerde houten tafel hebben we een unieke sfeer gecreëerd, terwijl de muur met notities ideaal is om samen te werken en ideeën uit te wisselen.

Gelijkaardige projecten